Nodrošina Blogger.

pirmdiena, 2014. gada 10. februāris

Kanāriju salas – tās ir mūžīgā pavasara salas

Informācija par valsti
Kanāriju salu kopējā platība – 7447 km2
Iedzīvotāji - Kanāriju salās dzīvo 2,118 milj.
Galvaspilsēta - Spānijas galvaspilsēta – Madride. Tenerifes salas galvaspilsēta ir Santakrusa de Tenerife, Gran Kanārijas salas galvaspilsēta – Las Palmasa.
Valoda – spāņu, dažos reģionos runā dialektos: galisiešu, basku; kataloniešu.
Nauda – eiro
Reliģija - Dominējošā ir katoļticība


Vēstures fakti 
Zinātnieki ir izpētījuši, ka Kanāriju salas ir vulkāniskas izcelsmes salas. Senākā no tām, Lansarote sala, ir vairāk nekā 20 miljonus gadu veca, Gran Kanārijas sala radusies pirms 14 miljoniem gadu, bet Tenerife – pirms 10 miljoniem gadu.

Mūsdienu Kanāriju salu nosaukums cēlies no latīņu valodas vārda canis – ’suns’. Salas šādu nosaukumu guvušas tādēļ, ka šeit mituši daudz savvaļas suņi.
Franču pētnieks Žans Betenkorts (Jean de Bethencourt) 1402. gadā kļuva par ekspedīcijas vadītāju, devās uz salu un izkāpa krastā Lansarotes ziemeļu pusē. No tās viņš ieņēma Fuerteventuru un Jerro. La Gomeras, Gran Kanārijas, Tenerifes un Palmas iedzīvotāji pretojās spāņu iebrukumam gandrīz simts gadus.
1495. gadā Kanāriju salas neizturēja un padevās spāņu spiedienam.
ekonomikas augšupeja. 1982. gadā Kanāriju salas ieguva autonomiju.

Nacionālā virtuve
gofio – kukurūzas miltu putra vai plācenīši.
sancocho canario – sautēta zivs (visbiežāk asaris)
ropa vieja – sautēta vistas gaļa, liellopa gaļa, kartupeļi;
conejo al salmorejo – īpašā mērcē sautēts trusis
gazpacho – no dažādiem dārzeņiem gatavota aukstā zupa
tortillas – omletes ar dārzeņiem, sieru, zaļumiem, sīpoliem u. tml.
bienmesabe - populārākais deserts Kanāriju salās ir saldais mandeļu krēms, kam pievienots olas dzeltenums un kanēlis.
sangria – sarkanvīna un šampanieša kokteilis, kuru pasniedz krūkās ar ledu un pievienotiem sagrieztiem svaigiem augļiem.

Viesnīcu specifika
Viesnīcas kategoriju šeit apzīmē ar zvaigznēm, apartamentu kategorijas – ar atslēgām.
Kategoriju nosaka atkarībā no viesnīcas atrašanās vietas, apmēra un piedāvāto pakalpojumu kvalitātes, no apkalpošanas līmeņa, no viesnīcas numuru lieluma un to aprīkojuma.

Jāzina, ka Tenerifes un Gran Kanārijas viesnīcās reģistrējoties tūristiem, iespējams, nāksies iemaksāt drošības naudu par viesnīcas sniegtajiem papildus pakalpojumiem (starptautiskajām tālruņa sarunām, mini bāra izmantošanu u. tml.). Drošības naudas apmērs katrā viesnīcā var atšķirties. To var iemaksāt eiro vai izmantojot kredītkarti, ar kuras palīdzību Jūsu kontā tiks nobloķēta atbilstoša naudas summa. Drošības naudu atgriež atpakaļ tad, kad viesis izbrauc no viesnīcas.Kanāriju salās nav viesnīcu ar privātām pludmalēm. Ieeja pludmalē ir bezmaksas, taču par guļamkrēslu un saulessargiem pludmalē jāmaksā atsevišķi. Uz pludmali vai baseinu dodoties, līdzi jāņem savi dvieļi. Aizliegts ņemt līdzi viesnīcas dvieļus. Dažās viesnīcās pludmales dvieļus var saņemt, iemaksājot drošības naudu, vai iznomāt.

Darba laiks.
Bankas. Banku darba laiks: no pulksten 9 līdz pulksten 14 darba dienās; no pulksten 9 līdz pulksten 13 sestdienās; svētdienās bankas nestrādā. Pēc banku slēgšanas, naudas maiņu var veikt valūtas maiņas punktos (caja de cambio), kas parasti strādā līdz pat vakaram. Veikali. Veikali un tirdzniecības centri strādā katru dienu no pulksten 9 līdz pulksten 20. Daži veikali svētdienās ir slēgti.

Dzeramnauda.
Ieteicams atstāt dzeramnaudu viesnīcas apkalpojošajam personālam. Bāros un restorānos dzeramnaudu atstāj apmēram 10% no rēķina summas. Dažos restorānos apkalpošanas maksa ir iekļauta rēķinā, tādējādi dzeramnauda nav jāatstāj.

Transports. Kanāriju salās ir attīstīta sabiedriskā transporta sistēma. Starp kūrortiem kursē autobusi. Iekāpšana autobusos notiek tikai pa priekšējām durvīm, bet izkāpšana – tikai pa aizmugurējām durvīm. Biļetes pārdod transportlīdzeklī. Kūrortos kursē arī baltas krāsas taksometri ar pazīšanas zīmēm uz jumta. Taksometri ir aprīkoti ar skaitītājiem, kas strādā dažādos tarifu režīmos, atkarībā no attāluma, diennakts laika un nedēļas dienas.

Suvenīri.
Tikai Kanāriju salās darina Malvazia vīnu, kam ir īpaša, salda garša un neparasti dzintaraina krāsa. Kanāriju salas ir slavenas ar savu rumu, konjakiem un liķieriem.
Interesanti zināt

Kanāriju salas ir izslavētas ar saviem karnevāliem, kuri pasākumu pārpilnības un kostīmu daudzveidības ziņā var sacensties ar slavenajiem Riodežaneiro karnevāliem.

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Jaunākās ziņas

 

Sazināšanās veidlapa

Nosaukums

E-pasts *

Ziņojums *

Ieskaties