Nodrošina Blogger.

otrdiena, 2014. gada 18. marts

Vīnu valstība

Hotelis Four Seasons George V Parīzē pirmoreiz vēsturē atver vienu no savām galvenajām dārgumu glabātavām – vīna pagrabus, kas izvietoti bijušajās akmeņlauztuvēs. Reizi mēnesī viesiem ir iespēja nokāpt lejā someljē jeb vīnziņa Ērika Bomāra pavadībā un nogaršot speciāli viņiem izraudzītus vīnus.


Hoteļa Four Seasons George V vīna pagrabs atgādina īstu dārgumu glabātavu. Tas izvietots 14 m dziļumā zem zemes, bijušā karjera vietā, no kurienes ieguva akmeņus Eifeļa torņa pamatu būvniecībai. Pagrabā ir savākti vairāk nekā 50 000 pudeļu, kas sašķirotas strikti pa reģioniem, tādēļ pastaiga pa vīnu rindām atgādina ceļojumu pa visdažādākajiem planētas nostūriem: no Itālijas līdz Argentīnai, Dienvidāfrikai, Ungārijai un Čīlei. Iespaidīgāko kolekciju, protams, veido franču vīni – vairāk nekā 2200 šķirnes, tai skaitā labākie grand crus no Bordo un Burgundijas. Atklāt sev visas šīs bagātības tagad var visi hoteļa viesi. Reizi mēnesī viņiem degustāciju rīkos Ēriks Bomārs – hoteļa restorāna Le Cinq direktors un sudraba medaļas ieguvējs 1998. gada pasaules vīnziņu čempionātā. Viņš pavadīs ceļotājus uz pagrabu, detalizēti izstāstīs par dažādu vīnu izvēles noteikumiem un nodos viesu vērtējumam izmeklētus eksemplārus. Degustāciju pavadīs gaļas uzkodas, franču maizītes gougères un daudz dažādu siera šķirņu.

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Jaunākās ziņas

 

Sazināšanās veidlapa

Nosaukums

E-pasts *

Ziņojums *

Ieskaties