Nodrošina Blogger.

svētdiena, 2014. gada 23. marts

Zinātne par miegu

Īstu revolūciju miega jomā ir paveicis viesnīcu tīkls „Four Seasons”: ir radīta speciāla ekskluzīva programma, lai nodrošinātu viesiem nevainojamu atpūtu, bet Šanhajas viesnīcā jau ir izstrādāta īpaša «Miega ēdienu karte – izvēlne».

Programmas autori ir veikuši vērienīgu pētījumu par tiem faktoriem, kuri varētu nodrošināt ceļotājiem labu miegu. Papildus individuālajām prasībām un vēlmēm attiecībā uz matraci, spilveniem un gultas veļu, tika ņemtas vērā iemigšanas un pirmsmiega rituālu īpatnības. Izrādījās, ka krievi un ķīnieši nevar iedomāties gulēt iešanu bez karstas vakara dušas, kamēr briti nevarētu aizmigt bez labas grāmatas. Vieniem ir nepieciešama relaksējoša vanna ar labiem sāļiem, citiem – tasīte aromātiskas zāļu tējas. Daudzi pievērš īpašu uzmanību pareizam apgaismojumam, temperatūrai un aromātam telpā. Nav mazsvarīga nozīme arī ērtam rozešu novietojumam (dažādu ierīču uzlādēšanai) gultas tuvumā. 

Balstoties uz šiem pētījumiem, „Four Seasons Hotel Shanghai” (www.fourseasons.com/shanghai/) piedāvā saviem viesiem speciālu «ēdienu karti – izvēlni». Sadaļā «uzkožamie» atrodamas vieglas vakariņas ar uzsvaru uz jūras veltēm, pēc kurām seko relaksējošas SPA procedūras. «Pamatēdiens» — tā ir speciāli izstrādāta gulta, spilveni pēc klienta izvēles, ultraskaņas aromātu izsmidzinātājs, kā arī uz nogurušām acīm liekami lavandas SPA spilventiņi. Saldajā ēdienā viesus sagaida silts smūtijs no „Valrhona” šķirnes šokolādes, banāniem un grieķu riekstiem, kā arī šokolādes gultiņa ar marcipāna spilventiņiem: šie ingredienti ne tikai garantē tīkamu miegu un turpmāko labsajūtu, bet arī kalpo par magnija un kālija avotu, kas veicina ķermeņa atslābināšanos un kvalitatīvāku atpūtu. Pēc pamošanās no rīta, ir tik patīkami saņemt brokastis ar šampanieti un apelsīnu sulu tieši gultā, bet šefpavārs izveidos ēdienu karti atbilstoši katra viesa individuālajām vēlmēm.

1 komentārs :

  1. Nav šaubu, ka vislielākā nozīme tomēr ir kvalitatīvam matracim un spilvenam. Turklāt šīs ir lietas, kas iespaido ne tikai ērtību, bet arī mūsu veselību. To vajadzētu ņemt vērā. Protams, patīkami vienmēr saņemt to, ko vēlamies.

    AtbildētDzēst

Jaunākās ziņas

 

Sazināšanās veidlapa

Nosaukums

E-pasts *

Ziņojums *

Ieskaties