Nodrošina Blogger.

otrdiena, 2014. gada 20. maijs

«Austrumu ekspreša» jaunākās ziņas

Leģendārais vilciens „Venice Simplon-Orient-Express”, ko tik aizraujoši aprakstījusi savā romānā Agata Kristi, šajā pavasarī uzsāks braucienus jaunos maršrutos.

Kopš šī gada maija ar «Austrumu ekspresi» ir iespējams aizbraukt uz Briseli. Ir izstrādāti pieci jauni maršruti, kuri savienos Venēciju, Vīni un Budapeštu ar Beļģijas galvaspilsētu. Savā pirmajā reisā «Austrumu ekspresis» devās tālajā 1882. gadā, un kopš tā laika šis vārds simbolizē visu Eiropas dzelzceļu zelta laikmetu: luksus klases vilciens ar izlietnēm katrā kupejā pārvērta triviālu pārvietošanos telpā par greznu laika pavadīšanas veidu. Dažādos laikos tas vizinājis pa Eiropu pašus dižciltīgākos un bagātākos ceļiniekus: Franci Jozefu, Elizabeti II, Šarlu de Gollu, Agatu Kristi un daudzus citus. Pēc Otrā Pasaules kara vilciens ilgu laiku stāvēja dīkā, bet pēc tam tika restaurēts un atkal tika palaists iepriekšējā greznībā, pie tam divdesmito – trīsdesmito gadu iekārtojums tika maksimāli saglabāts. Pie katra vagona atrodas plāksnīte, kurā ir norādīts tā izlaiduma gads un svarīgākās vēstures lappuses.

Par atjaunotā «Austrumu ekspreša» neaizstājamu pavāru pēdējo 30 gadu laikā strādājis nepārspējamais Kristians Bodiguels. Savu profesionālo jubileju šefpavārs atzīmēs ar speciāliem piedāvājumiem, kuri tiks anonsēti tuvākajā laikā. Atzīmēsim, ka 2014. gada martā kompānija „Orient-Express” veica zīmola vārda maiņu un sāka lietot zīmola vārdu „Belmond”. Līdz ar pašu kompāniju vārdu mainīja arī tai piederošās viesnīcas un vilcieni, tomēr «Austrumu ekspresis» savu vēsturisko nosaukumu ir saglabājis.

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Jaunākās ziņas

 

Sazināšanās veidlapa

Nosaukums

E-pasts *

Ziņojums *

Ieskaties