Nodrošina Blogger.

trešdiena, 2014. gada 21. maijs

Ledus nams

Projektēt paši savus luksus apartamentus tagad varēs slavenās viesnīcas „Ice Hotel” viesi — tā ir pirmā un lielākā viesnīca pasaulē, kura ir izveidota no ledus un sniega. „Ice Hotel”, kas atrodas nomaļā Zviedrijas Lapzemes nostūrī 200 kilometrus aiz Polārā loka, jau ceturtdaļgadsimtu piesaista netriviālas atpūtas cienītājus no visas pasaules. Tā nav tikai ideāla vieta ziemeļblāzmas vērošanai, bet arī unikāls mākslas projekts, kurš katru gadu no jauna tiek izveidots 40 speciāli izvēlētu dizaineru rokām.

Ledus iglu tiek būvēti no blokiem, kurus izzāģē no aizpolārās Tornes upes (Torne älv), kas plūst pa vienu no pēdējiem neskartās dabas stūrīšiem Eiropā. Tagad viesi var arī patstāvīgi izprojektēt savus apartamentus, kuros apmesties būs iespējams, sākot ar decembri. Ciešā sadarbībā ar dizaineriem viesi varēs realizēt savas radošās idejas un individuālās vēlmes, veicot eksperimentus ar tādu neparastu materiālu kā ledus. Tik īsam mūžam atvēlēto ledus veidojumu efemerā romantika rada neticamu radošo iedvesmu. Ekskluzīvie apartamenti solās būt vieni no pašiem dārgākajiem pasaulē: cena par numuru būs sākot ar 1 485 000 zviedru kronām
(vairāk nekā 230 000 dolāriem). Iegūtie līdzekļi tiks ziedoti Baltijas jūras dabas aizsardzības iniciatīvām. Kad pavasarī ledus izkusīs, ūdens no izkusušajiem ledus bluķiem tiks savākts, sapildīts pudelēs un nodots klientam kopā ar unikālo apartamentu rasējumiem un fotogrāfijām.

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Jaunākās ziņas

 

Sazināšanās veidlapa

Nosaukums

E-pasts *

Ziņojums *

Ieskaties