Nodrošina Blogger.

piektdiena, 2014. gada 22. augusts

Pastaigas izbrauciens ar retro autobusu

Ostas pilsēta Husuma — UNESCO dabas mantojuma sarakstā ierakstītā Vatu jūras nacionālā parka «vārti». Tā ir lieliska iespēja iepazīties ar pilsētu — izbraukt ekskursijā ar oldtaimeru – retro autobusu.

Dzeltenais pasta autobuss ar ašo vārdu «Komēta» tika izgatavots Šveicē vairāk kā pirms 60 gadiem. Tas ir lieliski restaurēts un pēdējos desmit gadus kalpo par Husumas rotu. Ērti izvietojušies mīkstajos sarkanajos sēdekļos, atbraukušie viesi var izbaudīt ekskursiju pa pilsētas vēsturisko centru un gar Husumas līci. Pa ceļam tos sagaida daudzas ievērojamas vietas: rātes ēka, Svētās Marijas baznīca un, protams, Husumas pils — galvenais pilsētas kultūras centrs. Šejienes muzejā var aplūkot daudzas hercogu Holšteinu – Gotorpu dinastijas pārstāvju personīgās lietas, mākslas darbus un mēbeles, gleznu galerijā tiek rīkotas galvenās mākslas izstādes, bet vasarā pilī notiek ikgadējais starptautiskais retās klaviermūzikas festivāls.

Kad ceļinieki ir nokļuvuši līdz līcim, tie var palūkoties vatu jūras virzienā — tā ir viena no pēdējām vērienīgākajām dabiskajām plūdmaiņu zonas ekosistēmām pasaulē, kas darbojas bez cilvēku iejaukšanās. Vati (holandiešu v. wad) – sekli plūdmaiņas atsegti jūras iecirkņi, mijas ar neskaitāmajām Frīzu salām, kuras atdala Vatu jūru no Ziemeļjūras. Ekskursijas notiks līdz 25. septembrim otrdienās, ceturtdienās un mēneša pirmajās sestdienās, autobusā var ietilpt no 10 līdz 25 cilvēkiem. Ir iespējams noīrēt autobusu privātam
izbraucienam.

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Jaunākās ziņas

 

Sazināšanās veidlapa

Nosaukums

E-pasts *

Ziņojums *

Ieskaties