Nodrošina Blogger.

trešdiena, 2014. gada 30. aprīlis

Atpūta Krētas salas pludmalē

Krēta – varētu sacīt, ir pats mitoloģiskākais kūrorts Eiropā. Kā leģendas vēsta, šeit ir dzimis Zevs, valdījis Mīnoss un šeit Tēseju glābusi Ariadne. Dievi ir izvēlējušies šo salu debeszilās jūras, olīvu biržu smaragdzaļo mākoņu, klusā līča un zeltaino pludmaļu dēļ. Tieši tas uz šejieni pievelk arī mūsdienu ceļotājus.

Ieteicamais brauciena ilgums — 7 dienas / 6 naktis

Krētas sala — bez pārspīlējuma var sacīt, ka tā ir visas Grieķijas absolūtā kvintesence. Šeit tā sākās, vēl simtiem gadu pirms Homēra un viņa eposiem, un šeit tā atklājas pārsteigto atbraucēju skatiem visā savā daudzveidībā. Krētas iedzīvotāji sauc savu dzimteni par balto smilšu un zilās jūras salu. Kaut gan, protams, drusciņ mānās, jo tādu dabas dotu ainavu daudzveidību nevar atrast ne uz vienas citas no Grieķijas salām. Majestātiskas kalnu grēdas it kā pāršķeļ gleznainas aizas, pa kuru stāvajām sienām rāpjas krūmāji, kveldinošās saules izdedzināti klajumi pāriet vīnogulājiem apaugušos pakalnos, kā koši plankumi gar ceļa malām pavīd hibiska krūma ugunīgie ziedi. Viens no pašiem populārākajiem Krētas salas kūrortiem ir Elunda. Kādreiz bijušais zvejnieku ciematiņš, - Elunda arī šodien ir saglabājusi savu provinciālo šarmu: ar vīnogulājiem apaugušās tavernas, pieticīgi vienstāva namiņi un no vienkāršiem dēļiem sanaglotā laivu piestātne, - vienīgā starpība, ka tikai kādu divu kilometru attālumā no tās uzņēmīgie viesnīcnieki ir uzcēluši īstas pilis.
Amirandes Grecotel Exclusive Resort
Pirmajā dienā ceļotāji ieradīsies Hēraklionā (Iraklijā), kur viņus jau gaidīs transferts līdz viesnīcai «Amirandes Grecotel Exclusive Resort». Tā ir stilizēta ēka lieliskas Mīnoja pils veidā no balta akmens — no dabiskā akmens ir būvētas arī terases, kolonnas un arkas. Viesnīca atrodas debeszilās Egejas jūras krastā starp gleznainiem dārziem, kuplu palmu birzīm un saulē dzirkstījošiem peldbaseiniem. 212 komfortabli numuri ar izmeklētiem mūsdienīgiem interjeriem ir aprīkoti ar pašām modernākajām tehnoloģijām un ir piemeklējami jebkurai gaumei: numuri ar skatu uz jūru; ģimenes numuri ar peldbaseiniem, ko ieskauj kupls dārzs; Vidusjūras lauku stilā celti bungalo namiņi; miniatūras Krētas – Venēcijas stila villas, kas novietojušās gar krastmalu un ir aprīkotas ar terasēm un privātiem peldbaseiniem. Viesnīcā atvērtais SPA centrs — tā ir īsta skaistuma un veselības oāze, kur tiek piedāvāti visdažādākā veida pakalpojumi, kas balstās uz ajūrvēdas senajām metodēm. Tāpat viesnīcas teritorijā atrodas olimpisku izmēru cienīgs peldbaseins, tenisa korti, ūdens sporta veidu centrs un veseli seši restorāni.

Blue Palace Resort & Spa
Starp citiem apmešanās variantiem izceļas viesnīca «Blue Palace Resort & Spa», kas atgādina majestātisku antīku pili. Viesnīcā ar neskaitāmiem peldbaseiniem, arkām, velvētām galerijām, akmens sienām terakotas toņos un plašām terasēm atrodas 252 dažādu kategoriju komfortabli numuri. Numuros atrodami izsmalcināti interjeri siltos toņos, ko rotā oriģināli dekora elementi Vidusjūras stilā. No plašajiem balkoniem un terasēm paveras pasakains skats uz jūras līča zilo ūdens spoguli un vēsturisko Spinalongas (Kalidona) salu. Viesnīcā ir atvērts arī unikāls SPA centrs «The Elounda Spa & Thalassotherapy», kas vairākkārt ir atzīts par pašu labāko Grieķijā. Šeit ir radīti visi iespējamie apstākļi atpūtai, relaksācijai un spēku atjaunošanai: peldbaseini, saunas, skaistumkopšanas salons un procedūru kabineti, atpūtas istaba un fitnesa centrs. Tāpat viesiem tiek piedāvātas kruīza tūres ar viesnīcas īpašumā esošajām jahtām, izklaides programmas un šovi. Viesnīcas restorānos tiek piedāvāti dažnedažādi ēdieni — sākot ar visai tradicionālu eiropeisku virtuvi līdz eksotiskām Austrumu delikatesēm un jūras veltēm.

Elounda Peninsula
Gleznainajā zemesragā ar satriecoši skaistu skatu uz Mirabello līča ūdens spoguli ērti iekārtojusies greznā viesnīca (Boutique Hotel) «Elounda Peninsula», kurā visi numuri ir luksus klases apartamenti. Tā ir vienlīdz lieliska vieta gan romantiskai atpūtai, gan atvaļinājumam kopā ar bērniem. Viesnīca izceļas ar plašiem apartamentiem (kopā to šeit ir 50) ar neparastu plānojumu, katram no tiem ir sava terase ar skatu uz jūru un atsevišķs apsildāms peldbaseins. Mūsdienīgs dizains šeit ir apvienots ar tradicionālajiem grieķiskajiem motīviem. Rūpes par brīvo laiku bērniem līdz 10 gadiem šeit ir uzņēmusies firma «Children's Arc», kad tajā pašā laikā vecāki var bezrūpīgi atpūsties «Six Senses Spa», kurš atrodas blakus esošajā draudzīgajā viesnīcā «Porto Elounda».

Domes of Elounda
Viesnīca «Domes of Elounda» savu nosaukumu ir ieguvusi, pateicoties īpašai arhitektoniskai koncepcijai, kas balstās uz efektīgu kupolu un piramidālu jumtu pielietojumu. Turklāt, visas kompleksa ēkas ideāli iekļaujas lieliskajās apkārtnes ainavās un ir būvētas no dabiskos toņos ieturētiem dabiskiem materiāliem, ko papildina Vidusjūras košās krāsas. Viesu rīcībā atrodas 92 komfortabli numuri un lieliskas villas, kas atrodas pakalna virsotnē. Numuri ir noformēti Vidusjūras stilā, aprīkoti ar kokgrezumiem rotātām mēbelēm un izdaiļoti ar vietējo meistaru darinājumiem. Vairumā no tiem ir plašas terases ar džakuzi vai individuāliem peldbaseiniem, no kurām paveras lieliski skati uz jūru un Spinalongas (Kalidona) salu ar viduslaiku pili. Nelielā attālumā no viesnīcas atrodas nesen atvērts komplekss, kas sastāv no plašā teritorijā izvietotām astoņām greznām rezidencēm. Katra rezidence ar atsevišķu peldbaseinu un dārzu ir izturēta mūsdienīgā stilā un piedāvā viesiem satriecoši krāšņus skatus uz Elundas līci. Kompleksa viesu rīcībā atrodas gan pieaugušajiem, gan bērniem paredzēti peldbaseini ar jūras ūdeni, smilšaina pludmale, sportiskas izklaides, lieliski aprīkots SPA centrs, eleganti restorāni ar teicamu virtuvi un izmeklētiem vīniem no viesnīcas personīgajiem pagrabiem.

Elounda Mare
Ir vērts pievērst uzmanību arī mājīgajai viesnīciņai (Boutique Hotel) «Elounda Mare», kuru populārais tūristu ceļvedis «Relais & Chateaux» ir iekļāvis Grieķijas pašu labāko viesnīcu sarakstā. «Elounda Mare» — tā ir Krēta miniatūrā. Šeit ir iespējams nesteidzīgi pastaigāties pa akmens celiņiem starp zaļumos un ziedos slīgstošajiem dārziem, iziet pie baltās akmens baznīcas vai nokāpt lejā uz pludmali, kur aicinoši izlikti zviļņi un saulessargi. «Elounda Mares» viesi var izmantot SPA kompleksa «Six Senses Spa» pakalpojumus — tas ir pats grandiozākais SPA centrs visā Eiropā. Milzum plašo – 2 200 kvadrātmetru teritoriju aizņem vairāki masāžas saloni, hamams (turku pirts), sauna (somu pirts), džakuzi, talasoterapijas (ārstēšana ar jūras klimatu un ūdeni) baseini un zāle jogas nodarbībām. Ietīšanas procedūras ar šokolādi, sāls vannas un «Kleopatras vannas», akmeņu terapija, fizisko vingrinājumu Tai Chi komplekss — tā ir tikai neliela daļa no plašā programmu saraksta, ko saviem viesiem piedāvā SPA centrs. Iespaidīgs ir arī «bezgalīgi» plašais džakuzi baseins ar jūras ūdeni un satriecošu skatu uz līča smaragda krāsas ūdeņiem.

St. Nicolas Bay Resort Hotel & Villas
Viesnīca «St. Nicolas Bay Resort Hotel & Villas» sevī apvieno nevainojamu stilu, komfortu un lielisku novietojumu gleznainajos Krētas krastos. Viesnīcā atrodas 107 komfortabli numuri ar stilīgiem gaišos toņos ieturētiem interjeriem, graciozām mēbelēm, rūpīgi piemeklētiem dekoratīvajiem elementiem, ar balkoniem un terasēm ar skatu uz jūru. Atsevišķi no viesnīcas atrodas villu komplekss «Thalassa Villas». Restorānos un bāros tiek piedāvāti gan internacionālas, gan grieķu virtuves ēdieni bagātīgas vīnu kartes piedāvājuma pavadībā. Tāpat viesu rīcībā atrodas SPA centrs «Elemis Spa Poseidon» ar lielisku fitnesa zāli.

Elounda Bay Palace
Viesnīcas «Elounda Bay Palace» elegantās ēkas atrodas gleznainā Mirabello līča krastā – zaļojoša dārza un neskaitāmu saulē mirdzošu peldbaseinu vidū. Viesnīcā atrodas 525 dažādu kategoriju komfortabli numuri. Numuros, kuri atrodas gan viesnīcas galvenajā ēkā, gan mājīgos bungalo namiņos un plašās villās — interjeros visur valda izmeklēts stils, kurš apvieno klasisko ar Vidusjūras stilu, ar graciozām mēbelēm un rūpīgi piemeklētiem dekoratīvajiem elementiem, ar balkoniem un terasēm ar lielisku skatu uz jūru. Viesnīcā darbojas SPA centrs, kurā atrodas gan slēgts, gan atklāts apsildāms peldbaseins, kā arī 12 dažādu procedūru kabineti, kuros tiek piedāvāts plašs pakalpojumu spektrs, un kuros ir pārstāvēta gan austrumu, gan rietumu metodika, kā arī tiek izmantota slavenās kosmētikas līnijas «ESPA» dabiskā produkcija. Neskaitāmie viesnīcas bāri un restorāni sniedz īstu baudu gardēžiem, piedāvājot kulināro virzienu, ēdienu un dzērienu daudzveidību. «Elounda Bay Palace» teritorijā atrodas atklāts peldbaseins ar jūras ūdeni, slēgts apsildāms peldbaseins, ūdens sporta veidu centrs, pieci tenisa korti, kā arī laukumi basketbola un volejbola spēlēm.

Daios Cove Luxury Resort & Villas
Viesnīcas «Daios Cove Luxury Resort & Villas» ēkas kaskādēs nolaižas pa pakalna slīpo nogāzi, tādejādi praktiski no visu numuru logiem šeit paveras skati uz Daiosas līci. Pats kūrorts ir veidots tradicionālā grieķu ciematiņa stilā — vienkārši akmens namiņi, vaļējas verandas, puķu dobes, kas ierīkotas tieši uz jumtiem. Tomēr šī vienkāršība ir tikai šķietama — viesnīcas interjeri patiesībā ir īpaši moderni un tehnoloģiski. Ir pieejamas arī atsevišķas villas (Wellness Willa) — katra aprīkota ar peldbaseinu, turku pirti un trenažieru zāli. Nodarboties ar veselības atjaunošanas procedūrām iespējams arī SPA centrā, kurā tiek piedāvātas dažādas ķermeņa un sejas kopšanas programmas, kurās tiek izmantoti «Germaine de Capuccini» markas dabiskie produkti. Restorāns «Greek Tavern» piedāvā viesiem ēdienus no zivīm un jūras veltēm, bet blakus esošajā restorānā «Club Ocean» interesenti var iepazīties, ko īsti nozīmē «fusion» stila virtuve.

Elounda Gulf Villas & Suites
Kā alternatīva viesnīcām ar vairākiem simtiem numuru varētu būt nelielā «Elounda Gulf Villas & Suites». Tajā ir tikai 28 numuri, kuros izdevies apvienot XXI gadsimta komfortu ar klasiskā stila aristokrātiskumu. Tikai 2000. gadā atklātā viesnīca jau ir paspējusi iekarot pasaules uzmanību. Plašajos numuros un villās, kuras rotā izsmalcināti mākslas darbi un antikvāri priekšmeti, - iepriecina individuāli veidoti interjeri ar marmora un dārgu audumu apdari, neuzkrītošu apgaismojumu un graciozām mēbelēm. No balkoniem un terasēm paveras neaizmirstams skats uz Mirabello līci un krāšņajiem dārziem. Viesnīcā atrodas arī SPA centrs «Elixir Spa Gallery» , kurš piedāvā plaša spektra pakalpojumus ķermeņa kopšanai un veselības uzlabošanai. Elegantajā restorānā «Argo» tiek piedāvāti izsmalcināti gan Vidusjūras, gan internacionālas virtuves ēdieni, kas pagatavoti no izmeklētiem vietējiem produktiem, kā arī šeit ir iespējams nogaršot grieķu delikateses, ko piedāvā «Greek Meze» vakaros, bet speciāli mazajiem viesiem tiek piedāvāta bērnu ēdienu karte.

Elounda Beach Hotel and Villas
Viesnīcas «Elounda Beach Hotel and Villas» mūsdienīgās ēkas atrodas Egejas jūras krastā, krāšņu tropisko dārzu ielenkumā. 245 komfortablos numuros, kas atrodas gan divos lielos korpusos, gan mājīgos bungalo namiņos un plašās villās, - atrodami siltajos toņos ieturēti stilīgi interjeri, ērtas mēbeles, izmeklēti rotājumi un balkoni ar brīnišķīgu skatu uz jūru. «Elounda Beach» teritorijā atrodas atklāts apsildāms peldbaseins ar jūras ūdeni, ūdens sporta veidu centrs, pieci tenisa korti un pat laukumi minigolfa spēlei. Viesnīcas rīcībā atrodas personiskais vīna pagrabs, kur glabājas vairāk kā 8 000 pudeļu, kas pārstāv ap 700 marku vīnu no teju vai visām Grieķijas malām.

Krētas pludmales ir ļoti dažādas. Visbiežāk sastopamas klinšainas terases, kurās izdobtas ar sīkiem oļiem klātas platformas. Ir arī smilšu pludmales, bet arī tajās dziļāk smiltis nomaina tie paši oļi. Toties ūdens izceļas ar apbrīnojamu dzidrumu — skaidri saredzēt jūras dibenu ir iespējams pat vairāku metru attālumā no krasta. Ceļotājiem tiek piedāvāta visdažādākā izklaide lielā izvēlē: daivings (niršana), izbraucieni ar jahtu, dziļūdens zveja, vizināšanās ar zirgiem utt.
Restorans «Migomis»
Kādā no vakariem iesakām Jums apmeklēt restorānu «Migomis», kuru uzskata par vienu no labākajiem Krētā. Tas it kā karājas kraujas malā tieši virs pilsētiņas Agios – Nikolaos. Iestādes panākumu noslēpums, pēc tā īpašnieka domām, slēpjas elegantā dekoratīvā noformējuma, nevainojama servisa un teicamas virtuves harmoniskā apvienojumā. Ēdienu kartē ir pārstāvēti gan tradicionālie grieķu (piemēram, uz oglēm gatavota jēra gaļas karbonāde mavrodafni mērcē no salda deserta vīna ar rozmarīnu), gan itāļu (spageti marinara ar krevetēm, mīdījām, vēžiem un kalmāriem) ēdieni. «Migomis» ir izslavēts ar saviem muzikālajiem vakariem, kuri pašā vasaras sezonas karstumā tiek rīkoti praktiski katru vakaru.

Tie, kas vēlas tuvāk iepazīties ar Krētas kultūru un tradīcijām, var apmeklēt galvenās svētvietas un arhitektūras pieminekļus. Sākt vislabāk ar salas galvaspilsētu — Hēraklionu (Irakliju). Tās galveno ievērojamo vietu sarakstā — arheoloģijas muzejs, kurā ir pārstāvēta pasaulē bagātākā Mīnoja ēras priekšmetu kolekcija (piemēram, ir iespējams aplūkot Knosas pilī atrasto fresku oriģinālus), kā arī vēstures muzejs, kurā glabājas atradumi, kas attiecas uz Bizantijas un Venēcijas valdīšanas periodu Krētā. Tomēr, pats ievērojamākais muzeja eksponāts — tā ir El Greko darbu kolekcija. Netālu no pilsētas ir iespējams apmeklēt Dikti alu, kurā, kā leģenda vēsta, ir dzimis pats Zevs, un Knosas pils drupas, kurā esot bijušas vairāk kā 1 400 istabas…

Ja ir vēlēšanās, iespējams apmeklēt arī tradicionālo grieķu fermu «Cretan Olive Oil Farm», kurā tiek spiesta olīveļļa, ar ko Krēta ir tik slavena. Ferma atrodas netālu no pilsētiņas Agios – Nikolaos. Olīveļļas spiešana — tā ir neatņemama dzīves sastāvdaļa praktiski jebkurā Krētas ģimenē. Īpaši maiga garša un smarža ir eļļai, ko spiež no olīvām, kas savāktas decembrī, kad augļi jau ir pilnībā nogatavojušies.

Ceļojuma septītajā dienā notiek atgriešanās mājās.
Cena mainās atkarībā no sezonas un konkrētiem datumiem. Lūgums precizēt aktuālās cenas pa tālruni. Iespējams veikt izmaiņas tūres programmā un viesnīcas kategorijā. Tāpat ir iespējams organizēt papildus ekskursijas, transfertus un apvienot šo piedāvājumu ar citiem.

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Jaunākās ziņas

 

Sazināšanās veidlapa

Nosaukums

E-pasts *

Ziņojums *

Ieskaties