Nodrošina Blogger.

piektdiena, 2014. gada 11. aprīlis

Viesos pie rakstnieka

Ebotsfordas muižu Skotijā uzcēla sers Valters Skots 1824. gadā, lai iemiesotu realitātē Viduslaiku hromatisko pasauli. Kopš nesena laika daļa no muižas, ar nosaukumu «Hope Scott Wing» ir kļuvusi pieejama īrniekiem. Tagad ceļotājiem ir veiksmīga iespēja ar savu roku pieskarties vēsturei, apmetoties tajās pašas istabās, kurās kādreiz mita slavenais rakstnieks.

Ievērojamā skotu romānista Valtera Skota muižas īpašums, kas saucas Ebotsforda, atrodas vietā, kur senos laikos atradies klosteris. Šeit viss joprojām ir kā baroneta Skota laikā – krāšņa bibliotēka, lieliskas gleznas pie sienām, senlietu kolekcija, rakstnieka darba galds un labi kopts dārzs. Šajā namā romānists pavadīja gada lielāko daļu, šeit viņš daudz strādāja un rīkoja brokastis angļu stilā saviem draugiem.

Šo pili pats Valters Skots bija iecerējis kā vietu, kur iemiesotos tā romantiskā pasaule, kuru viņš aprakstījis savos romānos. Pašreiz daļu no pils ir iespējams noīrēt un pašam iegrimt drošsirdīgo bruņinieku un daiļo dāmu laikmetā. Viesu rīcībā nonāks septiņas guļamistabas, viesistaba, virtuve, ēdamistaba, biljarda zāle, bibliotēka un pašiem savs iekšpagalmiņš (patio). Katra no telpām ir noformēta individuālā stilā un glabā neskaitāmus antikvārus priekšmetus, tajā skaitā oriģinālus portretus, kuri ir gleznoti vēl sera Valtera laikā.

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Jaunākās ziņas

 

Sazināšanās veidlapa

Nosaukums

E-pasts *

Ziņojums *

Ieskaties