Nodrošina Blogger.

pirmdiena, 2014. gada 24. marts

Vikingu uzvaras gājiens

Leģendārā restorāna „Noma” līdzīpašnieks jau ir guvis graujošu uzvaru gastronomiskā tūrisma jomā, spējot atvilināt uz Dāniju gardēžus no visām pasaules malām. Tagad pienākusi Bolīvijas kārta: dānis Klauss Maijers ir izlēmis ieviest pasaules kulinārijas kartē arī Lapasas vārdu.

Modernās ziemeļu virtuves restorāns „Noma” savā laikā pārspēja visus rekordus: vairāku gadu garumā tas spēja noturēt pasaules labākā restorāna titulu pēc britu žurnāla „Restaurant” versijas un „San Pellegrino” reitingu tabulām. Jaunā ēdināšanas uzņēmuma koncepcija ir analoģiska: par pamatu tiek ņemti tikai īpaši atlasīti kvalitatīvi bolīviešu produkti, un pavāra uzdevums – izmantojot savu tehnisko meistarību un dziļās zināšanas par vietējām nacionālajām kulinārijas tradīcijām – ir atklāt vietējās virtuves bagātīgo potenciālu, paceļot to līdz „augstās gastronomijas” līmenim. Turklāt, restorāna misija ir arī kļūt par kulinārijas skolu bolīviešu pavāru jaunajai paaudzei.

Skandināviskajā minimālisma stilā ieturētais restorāna interjers, kurš ir ieguvis nosaukumu „Gustu” (www.restaurantgustu.com), ir kā radīts, lai izceltu vietējo garšu un aromātu eksotisko bagātību. Ēdienu kartē — uzkodas no batātes, aromatizētas ar hibisku, lamas fileja ar banāniem un karamelizētu čunju (kartupelim līdzīgs sakņaugs, pagatavots pēc senas indiāņu receptes), forele no Titikakas ezera ar eļļu no īpašas Bolīvijas zāles koa un saldais ēdiens ar cukurniedru medu, sorbetu no tumbo augļa un singani – vietējā ražojuma grapu. Pie tam katram ēdienam tiek īpaši piemeklēti vietējie vīni.

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Jaunākās ziņas

 

Sazināšanās veidlapa

Nosaukums

E-pasts *

Ziņojums *

Ieskaties