Nodrošina Blogger.

svētdiena, 2014. gada 23. marts

Istaba ar «skatiem»

Nav daudz hoteļu, kuri var lepoties ar to, ka ir iemūžināti slavenās gleznās. Viens no tādiem – Le Grand Hôtel Villa de France Marokā, kur gadsimta sākumā pulcējās visa Francijas aristokrātija. Biežs hoteļa viesis bija mākslinieks Anrī Matiss – tieši šeit viņš uzgleznoja slavenos audeklus „Skats uz Tanžēras līci” un „Ainava. Skats pa logu”. Šodien meklēt iedvesmu tajā pašā numurā, kurā dzīvoja Matiss, var ikviens interesents, jo pēc ilgstošas rekonstrukcijas hotelis atkal atver savas durvis.

Le Grand Hôtel Villa de France Tanžēras pilsētā bieži vien dēvē par slavenāko villu ne tikai Marokā, bet arī visā Francijā. Šeit 1911.–1912. gadā dzīvoja mākslinieks Anrī Matiss. Sēžot sava 35. numura loga priekšā, viņš uzgleznoja divas slavenas gleznas – „Skats uz Tanžēras līci” un „Ainava. Skats pa logu”. Bez tam, XX gadsimta sākumā un līdz pat Otrā pasaules kara sākumam hotelis bija pilsētas buržuāziskās dzīves centrs.

Šeit pulcējās mākslinieki, dzejnieku un muzikanti, tika rīkoti teātra uzvedumi un koncerti. Savam laikmetam Le Grand Hôtel Villa de France de Tanger bija viens no modernākajiem hoteļiem: jau 30. gados šeit bija numuri ar telefonu un centrālapkuri. Taču gāja laiks, agrākā popularitāte apdzisa, un 1992. gadā villa tika slēgta uz ilgstošu restaurāciju. Šogad Le Grand Hôtel Villa de France no jauna atvērs savas durvis viesiem. Tajā izvietosies 52 numuri un 6 luksa numuri ar apburošiem skatiem uz Tanžēru un Gibraltāra līci.

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Jaunākās ziņas

 

Sazināšanās veidlapa

Nosaukums

E-pasts *

Ziņojums *

Ieskaties